Ryby jsou zdravé a výborné. Mnoho lidem nechutná maso kuřecí, vepřové, nebo jakékoliv jiné, ale ryba ano. Ať už se jedná o jakékoliv mořské plody, lidé si je připravují několika způsoby, jelikož je to rychlé, zdravé a dobré. Navíc se nejedná o nic těžkého, plody z moře jsou spojené vždy s lehkým jídlem.
Můžete zkusit sushi, které se dělá snad z jakéhokoliv mořského plodu. Například z lososa, které je nejčastější, ale není to vůbec podmínkou. Další ingrediencí je rýže spojená sladkokyselou omáčkou a nori. Nori je mořská řasa typická pro sushi. Připravené se dají dochutit wasabi omáčkou či sójovou omáčkou.
Dalším způsobem je jednoduchá rybí pomazánka, kterou si dáte na chleba a můžete si ji vzít třeba k večeři. Vytváří se například ze sardinek a kromě toho je dalším hlavním chuťovým prvkem cibule. Navíc vám vydrží několik dní, pokud potřebujete něco rychlého a trochu trvanlivějšího.
S plody se dochucují i saláty. Stačí si nakrájet salát, okurku, přidat například i rajčata, papriku, a k tomu smíchat tuňák z konzervy. Vše zalijete olivovým olejem a svačinu máte hotovou. Kromě tuňáka se ale do salátu přidávají i malé chobotničky, různé mušle, nebo krevety.
Jestli jste ale dostali chuť na něco nezdravého, přesto pocházejícího z moře, nemůže se jednat o nic jiného, než kroužky z kalamárů. Kroužky se prodávají buď samostatně, nebo již obalené ve strouhance. To vám ušetří práci, jelikož stačí jen osmažit na oleji. V jiném případě je třeba ještě obalit. Smažte je dozlatova a hotové je pokládejte na ubrousek, který vytáhne přebytečnou mastnotu. Nakonec dochuťte a podávejte jako chuťovku ve společnosti, nebo během večera. Také je někteří podávají jako přílohu.
Plody se dají přidávat i do těstovin či špaget, ke kterým vytvoříte jen jemnou přílohu a dochutíte právě mušlemi, krevetami, nebo dle vlastní chuti. Recept je také hotový během chvilky a jako večeře bude ideální.
Copyright 2024 | Theme By WPHobby. Proudly powered by WordPress